Пожарите веќе се изгаснати, а пожарникарите, со возила превентивно се на местата каде што гореше минатава седмица.

Во северниот дел на Евија остануваат пожарникарите од Украина, Романија, Полска, Словачка и Молдавија, а во западниот дел на Пелопонез се противпожарните сили од Франција, Германија, Чешка и Австрија.