На 15.04.2021 во 08.19 часот во СВР Штип, од Казнено поправната установа Затвор Штип било пријавено дека во полуотвореното одделение во Затворот, под кревет во една од ќелиите, во торба сопственост на И.М. од Кочани била пронајдена прашкаста материја.

Од страна на полициски службеници од СВР Штип прашкастата материја била одземена за понатамошна постапка.

По комплетирање на случајот, против М.З. ќе биде поднесена соодветна пријава.