На првата сесија од работилницата ќе бидат претставени примери од Предлог-упатството за примена на кодексот за етичко однесување на пратениците во Собранието.

На втората сесија, пак, ќе се дикутира за можната структурата и областите опфатени во Предлог-кодексот