Му благодарам на Ковачевски што ми честитатеше роденден, гледам дека тоа е доживување за него.

Во контекст на останатиот дел од неговата изјава сакам уште еднаш да потенцирам дека УСТАВНИ ИЗМЕНИ ПОД БУГАРСКИ ДИКТАТ НЕМА ДА ИМА и дека нема да убедат ниту еден од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и коалцијата да се поколеба, макар и по 3 пати да му честитаат роденден.

Ковачевски да се спреми за опозиција, времето доаѓа.