Претседателот на Украина, Володимир Зеленски ѝ честиташе на Гордана Силјановска Давкова за победата на претседателските избори

 

Секоја чест за Гордана Силјановска-Давкова

за нејзината убедлива изборна победа. И посакувам успешен и плоден мандат. Го цениме нашето силно партнерство и ја цениме поддршката на Скопје за Украина во спротивставувањето на руската агресија. Со нетрпение очекувам да ја зајакнеме нашата билатерална соработка со цел да ги вратиме мирот и стабилноста низ нашата обединета Европа.