-Неговата прва работа откако го напушти кралското семејство може да му донесе заработка и до 2 милиона евра годишно, смета Колин Пламондон, инвеститор на апликација со седиште во САД.

Пламондон мисли деа Хари на клиентите ќе им биде многу интересен поради својот статус.

Се очекува Хари во новата улога да учествува во иницијативите – како одлуки за стратегии на доделување на добротворни прилози, па јавно ќе преговара за третманите поврзани со менталното здравје.