Портпаролот не даде повеќе детали. Пред да слета авионот, тој рече дека се очекуваат 171 Авганистан.

Тие се првите бегалци што пристигнаа на Западен Балкан.

Албанскиот премиер Еди Рама рече дека неговата земја може да прими до 4.000 бегалци.

Неговата влада додаде дека Авганистанците можат да останат во Албанија најмалку една година, за време на која тие ќе аплицираат за специјални американски визи.