Тој бил затекнат на местото каде што настанал пожарот и кај него била пронајдена запалка. Х.Р. бил приведен во полициска станица и во разговор со полициски службеници го признал делото.

Од МВР додадоа адека по целосно документирање на случајот против него ќе биде поднесена соодветна пријава.