Информацијата ја објави специјалното обвинителство во Хаг, Клер Лосон, која е дел од обвинителството се пожалило во потешкотии во работата на компјутерскиот програм во кој се внесуваат докази и списи. Исто така исчезнале голем број докази.

Поради овие „технички“ пробелми Трибуналот ќе работи и во текот на летото кога се очекува и почетокот на процесот против некогашниот командант на УЧК.