На 03.01.2022 во 13:30 часот во Полициското одделение Сарај, А.Ч.(41) од с.Рашче пријавил дека ја пронашол неговата ќерка Х.Ч.(18), за која на 02.01.2022 во 19:00 часот пријавил дека се оддалечила од домот.