Во смирувачки пресврт на настаните, Енкеледа Чела, студентка на Економскиот факултет во Скопје и државјанка на Албанија, која беше пријавена за исчезната, е пронајдена во близина на хотелот „Белви“, попладнево потврдија од МВР.

Соопштение на МВР за пронаоѓање на исчезнатото лице

МВР преку официјално соопштение обелоденува дека Енкеледа Чела, била откриена во добра здравствена состојба во близина на хотелот „Белви“. Веста преку Фејсбук ја сподели министерот за внатрешни работи во техничката влада, Панче Тошковски, изразувајќи олеснување од успешниот исход.

Мистерија го опкружува исчезнувањето на Енкеледа Чела во Скопје, властите преземаат мерки за пронаоѓање

Полициска интервенција и истрага

СВР Скопје ја започна акцијата за пребарување, која кулминираше со пронаоѓање на исчезнатото лице. По откривањето, полициски службеници веднаш и пришле на Чела на разговор за да ги утврдат околностите околу нејзиното исчезнување.

Навремено известување и одговор

Голготата започна кога Чела вчера во 10 часот и 30 минути во СВП Петровец беше пријавен за исчезната. Брзата акција на агенциите за спроведување на законот, заедно со свеста на заедницата, придонесе за ефикасно разрешување на ситуацијата.

Безбедното пронаоѓање на Енкеледа Чела носи чувство на олеснување за нејзиното семејство, пријателите и пошироката заедница. Заедничките напори на органите за спроведување на законот и јавната соработка одиграа клучна улога во нејзиното пронаоѓање

Министерството за внатрешни работи ги уверува граѓаните во нивната посветеност за одржување на јавната безбедност и брза реакција на вакви инциденти во иднина.