„Сомневањата се дека сите починати се нелегални рудари, попознати како „зама замас “, кои работеле во застарени окна во Оркни и Стилфонтеи“, се наведува во денешното соопштение на полицијата.

Според полицијата, телата, од кои некои биле распаднати, биле пронајдени надвор од рудникот и во близина на железничките пруги во Оркни, околу 180 километри југо-западно од Јоханесбург.

Откриено е дека телата, завиткани во бела пластика, претходно биле сериозно изгорени. Врз нив ќе се изврши обдукција, се додава во соопштението на полицијата, пренесува