На самитот, кој е последниот во турнејата на Џо Бајден во Европа, ќе се дискутираат клучни прашања во билатералните односи помеѓу двете земји.

Путин и Бајден последен пат се видоа пред 10 години, кога тој служеше како потпретседател во администрацијата на Барак Обама.