Мицкоски потенцираше дека Владата предводена од Заев и Филипче тотално потфрли и разочара. Тој додаде дека наместо да мислат на провизиите од Кина и како да се збогатат, требаше да се ангажираат за вакцини што побрзо, се со цел да се спаси сопствениот народ.

“Каде се сега Филипче и Караџовски да кажат како сме се справиле со пандемијата или што тие направиле за животите на граѓаните? Се правеше криминал врз грбот на граѓаните преку вакцини, модуларни болници и што уште не, а сето тоа се плати за жал со човечки животи. Оваа Влада е синоним за криминал и корупција”, истакна Мицкоски.

-Граѓаните на Република Македонија беа оставени на милост и немилост, оставени сами да се снаоѓаат и спасуваат. Голем број граѓани изгубија свои блиски во оваа пандемија, но за тоа за жал досега не одговараше никој. Одговорност мора да има, рече Мицкоски.