Речиси 300.000 нови случаи на Ковид-19 се регистрирани во Франција во изминатите 24 часа, соопшти министерот за здравство, Оливер Веран, во контекст сè уште обележан со избувнувањето на варијантата Омикрон, јави дописникот на МИА.

-Денеска, јавното здравство на Франција ризикува да објави близу 300.000 контаминации во текот на 24 часа“, веројатно рекордно ниво, рече Оливие Веран пред Националното собрание, каде опозицијатауспеа да го попречи брзото донесување на законот со кој здравствената пропусницатребада се претвори во вакцинациска пропусница.