Родителите се против најавените реформи на образованието, односно дигитализацијата на учебниците.

– Онлајн наставата не е решение. Наместо да се зборува со експерти, тие сакат да ја протуркаат оваа реформа, но нема да им помине. Или Мила ќе падне или ние ќе паднеме, изјави Трајче, родител на две деца,а по него зборуваше и поранешна наставничка исѕакнувајќи оти учебниците ќе им ја земат моќта на учениците.