Руската влада ја зголеми старосната граница за луѓето кои служат во вооружените сили.

Пратениците го поддржаа законот што им дозволува на мажите и жените да служат во вооружените сили до 50-годишна возраст.

Претходно, горната граница за професионалните војници беше 40 години.

Законот, претставен од владејачката партија Единствена Русија, наведува дека се потребни „високо професионални експерти“ кои имаат 40 години или повеќе за ракување со прецизно оружје.