Претходниот рекорд на починати, 828 за 24 часа, беше регистриран на 24 септември.

Со овие последни бројки, вкупно во Русија како последица на ковид-19 починаа 205 531 лице, што е највисока бројка во Европа. Во земјата се регистрирани повеќе од седум милиони инфицирани со ковид-19.