– Од 30 септември многу силно невреме ќе ги зафати сите крајбрежни области од Макран и Чабахар до Ормутскиот теснец. Ги повикуваме сите засегнати страни да го имаат предвид нашето предупредување. Бурата ќе трае до 4 октомври, се наведува во соопштението.

Метеоролошката организација на Иран предложи формирање кризен штаб во земјата за носење одлуки поради актуелните услови во крајбрежните провинции Систан и Балуџистан и Хормозган.