САД го осудија руското протерување двајца американски дипломати поради нивната работа со изведувач на амбасадата и ветија дека наскоро ќе преземат контрамерки.

Ова неиспровоцирано протерување на нашиот дипломатски персонал е целосно без докази – изјави портпаролот на Стејт департментот, Метју Милер.

Жалиме што Русија тргна по овој пат и секако може да очекувате дека соодветно ќе одговориме на нивните постапки.