Пентагон потврди дека САД вршат невооружени летови со беспилотни летала над Појасот Газа за да помогнат во напорите за лоцирање на околу 240 заложници кои ги држи Хамас

Во поддршка на напорите за откривање на заложниците, САД спроведуваат невооружени летови на беспилотни летала над Газа, како и обезбедуваат совети и помош за поддршка на нашиот израелски партнер додека работат на нивните напори за враќање на заложниците, истакна портпаролот на Пентагон, Пет Рајдер.