На страниците се појавија пореака „Error 503“ или „Connection Failure“.

На веб-страницата gov.uk на британската влада, која вклучува министерства, исто така, се покажа „грешка 503“.

По кратко време, страниците станаа повторно достапни.

Според Си-Ен-Ен, Fastly (Сloud service provider), објави за проблемите при функционирањето на сајтовите.