Станува збор за Сардинија. Ситуацијата во Европа е влошена. Повеќето европски земји се наоѓаат во темноцрвена зона. Нашите соседи Грција и Бугарија се во тено црвената зона. Во истата зона се и Хрватска и Словенија.

Европскиот центар за контрола и превенција од болести (ECDC) денеска ја објави новата корона-карта која ја одразува епидемиолошката состојба во земјите од ЕУ. Мапата се ажурира секој четврток.