Процентот е уште помал кај оние кои ја примиле втората доза.

Унгарија досега дала барем една доза вакцина против коронавирус на речиси 35 отсто од населението. Унгарија се очекува да отвори ресторани со тераси и да го намали од сабота полицискиот час.

Досега се регистрирани 760.967 случаи на коронавирус во земјата и 26.001 смртни случаи.Во болница се примени 7.500 пациенти, 876 биле на респиратори.