Имено, Долек требал да се качи на автобусот што изгоре на автопатот Струма во Бугарија, но откако го ставил својот багаж во другиот автобус му било кажано да остане во истиот, бидејќи имало место.

Ова за ТВ Сител го раскажа таткото на среќниот патник, кој вели дека „само Господ го чувал синот“.