Како што произлегуваат наодите на Анкетната комисија од инцидентот на Клиниката за онкологија – јасна е нелагодноста на СДС. Според ВМРО-ДПМНЕ, канцер мафијата има официјални врски со владата и тоа е целиот проблем

Попречувањњето на Анкетната комисија за Онкологија сугерира дека СДС и ДУИ го кријат скандалот и ги штитат своите луѓе вмеѓани во „Диво месо“.

-Клиниката за 0нкологија го оштетила системот за да профитира, од најболните пациенти.

Анкетната комисија ги обвинува поранешниот министер за здравство Венко Филипче и медицинскиот и економскиот директор за кршење, на статутите на здравствениот систем.

-Клиниката се стекнала со долгови и покрај тоа што нуди недоволно лекување и продава, незаконски цитостатици на националните и меѓународните пазари, според новинарите и пациентите.

Во најголемиот скандал во Македонија, обвинителството беше немо/ не презема ништо.

Бидејќи Анкетната комисија ја налути канцер мафијата, владејачките сили се во тотална паника..

Доколку СДС и обвинителството се спротивстават на наодите на комисијата и избегнат понатамошна истрага- нивните напори ќе бидат залудни.

-Истрагата го расветли ова несогласување, дозволувајќи објективен и компетентен обвинител да спроведе истрага.