На социјалните мрежи се појави драматично видео од Турција, на кое се гледа моментот кога девојче исчезнува под вода откако мускулите за пливање испаѓаат од нејзините раце.

Катја Илери, мајката на девојчето од Турција, била на брод со семејството кога девојчето сакало да оди на пливање.

На видеото се гледа како детето има мускули на рацете, додека маж, најверојатно член на семејството, ја држи во раце.

Ја крева преку работ на бродот, ја фрла во морето и гледа како таа исчезнува под површината. Мускулите и паднале од рацете, поради што исчезнува под водата.

Видеото стана вирално на социјалните мрежи, а сите се прашуваа што се случило со малото девојче, по што се огласи нејзината мајка и објави дека таа е добро.

Рекла дека девојчето испливало на површината, како и дека знаело да плива. Додала дека мускулите и испаднале бидејќи претходно била намачкана со крема за сончање.

Нејзиниот татко веќе бил во морето.