Јованка Броз имаше животен пат кој ја надминува фантазијата и на холивудските сценаристи, а послужи за играно-документарна серија „Јованка Броз и тајната служба“ која оваа есен ќе се емитува на РТС.

Серијата е работена според ахривска граќа, сведоштва на непосредни учесници во настаните како и истрачувања на српските и странските историчари.

Ликот на Јованка Броз во младоста ја толкува актерката Милица Томашевиќ, а како постара ја глуми Снежана Савиќ.