Земјотресот бил почувствуван во 22.13 часот, на 53 километри северозападно до главниот град Тирана. Потресот се случил на длабочина од 10 километри.

Земјотресот бил почуваствуван по целиот брег на Албанија, но и во соседна Црна Гора.