Група на Французи, вработени во ИТ компанија, слетале во Букурешт, и почнале да го бараат стадионот.

Во тоа им „помогнале“ навивачите на Украина кои исто така слетале во романската пресполнина.

Потоа шок. Поради неразбирање на јазикот, разбрале дека се 500 километри оддалечени од нивната крајна дестинација.

Французите купиле три карти за Букурешт, а три за Будимпешта, и на крајот сите завршиле во Романија. Агенцијата која им ги продала авионските карти, им кажала дека го добиле она што го барале, а тоа што не знаеле како се вика градот, тоа не било нивна грешка.