Во официјален извештај на Меѓународниот Монетарен Фонд, ( ММФ) Македонците беа условени како „Северномакедонци“ .

Ова најверојатно е несвесна грешка коа произлегува од дестабилизацијата на нашиот идентитет која власта ја направи.

СДС тврдеше дека нашиот идентитет како народ е бетон и јазикот е македонски и народот е македонски. Но, изгледа мајсторите лошо сработиле – бетонот е цел со дупки и напукнат!  Следна своеволна, свесна или несвесна или интерпретација ќе биде „Северномакедонски јазик“

Нема што да ги обвинуваме ММФ или било кого за вакви грешки кои се логични грешки. Единствен со дупки во логиката си е дел од нашиот народ кој беше добро изигран од СДС.

Во извештајот на ММФ пишува:

Пописот во Северна Македонија од 2021 откри дека 12,4% од Северномакедонците живеат во странство

Извештајот погледнете го тука  – ММФ

Извор: Денешен

Извор: Republika