Единствената надеж, тетовска Шкендија е елиминирана од летонска Рига. Македонскиот шампион за целиот меч направи неколку шанси за гол, но тоа ни одалеку не беше опасност за гостинскиот голман Бркиќ.

Ова е комплетно разочарување ако се знае дека ова беше натпревар од од најслабото европско натпреварување-конференциската лига.

Со овој пораз, тетовци имаат очаен ефект во четирите одиграни натпревари во Европа, со гол разлика 0-9.