Во вознемирувачки инцидент што ја потресе Македонска Каменица, 26-годишниот маж, идентификуван како А.В., кој потекнува од село во општината, е обвинет за обид за силување на 68-годишна жена од друго село во истиот регион. Ужасниот настан се случи на 14 април, испраќајќи шокови низ спокојниот град.

Шокантен обид за силување

Според првичните извештаи, обвинетиот, наводно, на гореспоменатиот датум извршил дрзок обид да ја нападне повозрасната жена, чиј идентитет се уште не се открива. Инцидентот предизвика гнев и осуда и кај жителите и кај властите.

Брза полициска акција

По вознемирувачката дојава за нападот и овој обид за силување, полицијата набрзина презеде акција при што го приведе осомничениот А.В., поврзан со грозоморното дело. Апсењето се случило во Македонска Каменица каде престојува сторителот.

Со оглед на тоа што случајот се подложува на темелна документација, надлежните уверија дека против обвинетите ќе бидат преземени соодветни законски мерки. Тежината на делото ја нагласи потребата за прецизна истрага и праведен правен процес.