Земјотресот бил на длабочина од 10 километри.

Засега нема информации за евентуално повредени луѓе и причинета материјална штета.

Земјотресот бил во море, на 130 километри јужно од малиот полуостров Пунта де Бурика, а не беше издадено предупредување за појава на цунами.