Снег падна на Завижан, во Хрватска, а според податоците на Државниот хидрометеоролошки завод, дебелината на снежната покривка на тој планински врв на Северен Велебит е 23 сантиметри.

Силен ветар налик на ураган превртел камион кај Камењак. Под Велебит, налетите на ветрот достигнуваат до 140 километри на час.

Поради ураганското невреме, многу патни правци во Хрватска, особено на Јадранот, се затворени за сообраќај, а возачите се повикуваат да бидат внимателни поради силниот ветер и лизгавите коловози.