Цело раководство на СВР Струмица на партиски митинг, велат од Синдикат на полицијата на Македонија.

Синдикат на Полиција на Македонија и во овој случај, јавно по кој знае кој пат , го прашува нашиот највеличествен, единствен , градител и фарбач на фасади и на сите времиња најдобар министер за внатрешни работи Оливер Спасовски, дали води сметка каде се и што работат неговите во текот на работното време и надвор од него и дали активното учество во јавни политички настапи на раководители се одвива со или без негова согласност и одобрение⁉️
Овојпат не мора ни да проверува затоа што овие господа се тука нацртани до него на политички јавен настан, правејќи СЕ за само да си ја задржат позицијата која ја имаат или да напредуваат не е битно.

На сликата вака убаво подредени како за на “свадба” ( на политички собир на некоја политичка партија во Конче 23.09.2021) се убавите, дотерани и лични:
началник на НК КР Радовиш Г.О
началник на ОВР Радовиш С.Т
најдобриот “EVER”💖
началник на СВР Струмица Т.П
началник на ОП СВР Струмица Т.В

И овојпат, го повикуваме Одделот за внатрешна контрола , криминалистички истраги и професионални стандарди (ако постојат нормално) , да се разбудат од зимскиот сон во кој што се наоѓаат уште од минатите зими , и детално да ги истражат и проверат како овој случај така и сите досега докуметирани наводи за непрофесионално и недозволено јавно политичко дејствување на раководство на СВР Струмица, велат од СПМ.

Ако за само еден коментар на социјални мрежи или ставен “👍” ТИ началниченце на Струмица ГИ ОТЕПА оние кои не мислат како тебе, тогаш Ти и “твојот најдобар” далеку сте од “филмот” кои самите си го режирате “Едно општество за сите”.

На самиот крај законските измени кои ги предлагате за да забраните членство во политичка партија треба да започнат пред се од Вас кои ТРЕБА ДА СЛУЖИТЕ ЗА ПРИМЕР, нели⁉️
„Политичка полиција„ НИКАКО НЕМОЖЕ ДА БИДЕ „Задоволна полиција„
Да го вратиме професионализмот и угледот во полицијата, велат од СПМ.