По тој повд денеска во јавноста се појави и видео спот на СДСМ со нивниот кандидат за градот Штип, Сашко Николов, а на дел од видеото се гледа како се користат и болници и операциони сали за партиски спотови, додека во реалноста истите ги нема.

На видеото се гледа како се користи и спортска сала за партиски цели во која се шета кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ, додека оваа власт е позната по тоа што не изградила ниту една спортска сала.