Во главниот град , никако да се реши проблемот со кучињата скитници . Тие некогаш се толку агресивни, што граѓаните неможат ниту да се одбранат, а не често и трпат последици.

Само во текот на вчерашниот ден, регистрирани се два случаи на каснување од кучина скитници.

На 03.04.2021 во 19:30 часот во Полициската станица Аеродром В.К.(73) од Скопје, пријавила дека на бул.“АСНОМ“ била касната од куче скитник.

На 03.04.2021 во 21:45 часот во Полициската станица Гази Баба Д.С.(37) од Скопје, пријавил дека во с.Идризово неговиот син бил каснат од куче скитник.