Вкупната сума е рекордна и била наменета за купување гласови. Од почетокот на кампањата има спроведено 41 предистражна постапка за изборни нерегуларности низ целата држава и подигнати се обвиненија против 13 луѓе.

Податоците се за периодот од почетокот на изборната кампања до денеска.