Ден на македонската револуционерна борба – 23 октомври (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Како што информира Министерството за труд и социјална политика, овој ден е неработен согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07).

Од МТСП на сите граѓани им го честитаат празникот.