Не само поради неговиот голем спортски талент и врвните тениски резултати и успеси, туку и поради неговиот препознатлив хумор и одличната забава што им ја пружа на своите блиски, пријателите и фановите.

Последното видео го докажува токму тоа, и би се рекло дека  нема кој не е воодушевен од неговиот духовит потег.

 

 

Имено, Новак отишол во теретана, се качил на бескрајната лента и започнал да танчува, нишајќи со колковите, а видеото со таа сцена осамна на Тик Ток па го обиколи светот,кој буквално поолуде по хит клипот на Ноле.