Во последниот извештај, тестирани се 26.292 примероци, од кои 8.467 се позитивни.

Во последните 24 часа починаа 45 лица, а досега, вкупно 8.142 пациенти починале од корона вирусот.

На респиратор има 251 пациент, а 6.155 пациенти се хоспитализирани.

Вкупно од почетокот на пандемијата се тестирани 5.601.570 луѓе, а 926.269 се потврдени случаи на ковид-19 во Србија од појавата на вирусот.