Ова е трета средба помеѓу тројцата лидер во изминатиот период во обид да се дојде до компромис, а денешниот состанок се оддржува во Собранието.

По претходната средба во понеделникот Заев изјави дека имале успешен напредок и сериозен исчекор во разговорите, истакнувајќи дека до крајот на неделава на основа на анализата која експертите ќе ја направат, ќе може да се финишира со законското решение за државјанствата.