Талибанците објавија телефонски броеви во случај граѓаните да мора да излезат за време на полицискиот час.

Не е познато до кога ќе биде во сила полицискиот час.

Во доверлив документ на Обединети нации се наведува дека талибанците трагаат за лицата кои соработувале со американската армија и со НАТО и покрај ветувањето дека нема да се осветуваат на нивните противници.