– Тоа е таа фејсбук слава која поминува додека трепнеш.
Никој веќе не мисли не Стојко.
Заборавивте кога Стојко се крена на Заев.
Толку беше. Го нема Стојко. Стојко е минато свршено. Паднат борец на кој никој веќе не се сеќава.
Сега лажичето за причестување ги бранува нашите рушевини од живот.
А баш беше романтично кога сите бевме Стојко. Кога бевме вљубени во Стојко. Кога секој од нас беше Стојко, пишува Тасевски на „Фејсбук“.

Сите за лажичето се фатија, веќе никој за СТОЈКО.
Тоа е таа фејсбук слава која поминува додека трепнеш.
Никој веќе не…

Posted by Sasho Tasevski on Saturday, May 1, 2021