Мирко Илиевски за Вардар играше од 1956 до 1964 година, одигра 325 натпревари. Оној кој засекогаш ќе остане во историјата е финалето на Купот на СФРЈ кога Вардар го победи Вартекс од Вараждн со 2-1, Илиевски асистираше за првиот и беше стрелец на вториот гол.

Тој беше и дел од тимот на Вардар на првите натпревари во Европа, дуелите до шкотскиот тим Данвермајн во Купот на победниците на Куповите во сезоната 1961/1962.