Од МВР велат дека најверојатно станува збор за мигранти, а по овластување на Јавен обвинител, полициски службеници од ОВР Гевгелија извршиле увид и притоа кај едното лице била пронајдена картичка за идентификација издадена од Република Грција и било утврдено дека станува збор за малолетник од Авганистан, додека, кај другото лице не биле пронајдени документи за идентификација.

Случајот бил пријавен вчера коколу 9:30 часот во ОВР Гевгелија, а по наредба на Јавен обвинител телата биле дадени на обдукција.