Од УХМР информираат дека следува период на потопло време, со значително затоплување од средината на следната седмица, а во почетокот на седмицата ќе има услови за изолирана појава на краткотраен пороен дожд.

Утре дневната ќе се движи меѓу 13 и 21 степени, во понеделник од 17 до 24, вторник од 17 до 23 степени, среда од 19 до 25, четврток од 21 до 28 и петок од 23 до 29 степени.

Утринсктите ќе бидат меѓу 1 и 10 степени утре и задутре, а од вторник од 5до 13 степени.