Локалните власти наредија евакуација на околу 80 лица на пет милји од местото на несреќата, но засега нема извештаи за жртви.

47 вагони скокнаа од шините, а истрагата за причините за оваа несреќа е во тек, објавено е од седиштето на „Унијата Пацифик“, пренесува „Ројтерс“.

Според началникот на локалната противпожарна служба, амонијакот и минералните ѓубрива биле транспортирани во цистерни и вагони.