Во несреќата учествувал патнички автомобил со новосадски регистарски ознаки, кој се движел од правецот на Ужице и при престигнување влетал под камионот.

Сообраќајната несреќа се случила во 19.05 часот. Четири лица се здобиле со сериозни повреди во судирот, од кои едното починало на пат кон болницата, додека другите биле пренесени во Општата болница во Чачак.

Сообраќајот на тој дел од патот се одвива отежнато и се одвива по една коловозна лента, а формирани се колони возила.

Истрагата е во тек.